• Τοποθετήσαμε πιλοτικά λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας LED στην περιοχή του Αγίου Κων/νου και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά.
  • 600,000 ευρώ θα εξοικονομήσει η πόλη μας και τα ταμεία μας λόγω του ότι όλος ο φωτισμός της Ηλιούπολης αντικαθίσταται και αποκτά νέα σύγχρονη ποιότητα με λαμπτήρες LED φιλικούς προς το περιβάλλον με υπερσύγχρονες προδιαγραφές και πλήρως ανακυκλώσιμους, εξοικονόμηση ενέργειας
  • Παράλληλα εγκαθίστανται λαμπτήρες LED σε όλα τα σχολεία ενώ έχει γίνει και ανανέωση του φωτισμού σε πολλά πάρκα και Παιδικές Χαρές αλλά και σταδιακή αποκατάσταση σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό.
  • Η Ηλιούπολη μπαίνει σε μια άλλη εποχή καθώς προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη αλλαγή των λαμπτήρων οδοφωτισμού με σώματα led.
  • Τέλος, η Ηλιούπολη θα είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που θα αλλάξει πρόσωπο, εικόνα και λειτουργία.

Θα μειωθεί το κόστος ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν στα τέλη οι δημότες έως και 60%.
Θα υπάρξει τηλεέλεγχος στις καμένες λάμπες και άμεση αντικατάσταση.
Θα υπάρξει τηλερύθμιση για την ελάχιστη απαραίτητη φωτεινότητα και κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με τον καιρό, την θέση του ήλιου και την χρήση των δρόμων.
Θα αυξηθεί η ασφάλεια στους δρόμους.
Θα αυξηθεί η φωτεινότητα σύμφωνα με φωτοτεχνική μελέτη.
Θα βελτιωθεί η αισθητική της πόλης.
Παράλληλα τα νέα σώματα που θα εγκατασταθούν θα περιλαμβάνουν υποδοχές για την άμεση εγκατάσταση εφαρμογών της «Έξυπνης Πόλης» όπως έλεγχος της στάθμευσης, της καθαριότητας, της κατάστασης των δρόμων κ.α. Με την προκήρυξη του αναδόχου θα αντικατασταθούν 5.500 φωτιστικά σώματα σε όλη την Ηλιούπολη με προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ.