Η Φιλοσοφία μας

Η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι ένας ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός.

Όραμα μας είναι να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της πόλης μας, να πάμε μπροστά την Ηλιούπολη και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μία σύγχρονη – καθαρή – λειτουργική – όμορφη πόλη.

Επιθυμία μας οι πολίτες της Ηλιούπολης να ζουν καλύτερα, με ποιότητα και εμείς πάντα δίπλα τους να προσφέρουμε ότι είναι δυνατό για να πετυχαίνουμε την πρόοδο και τη ευημερία τους.

Δεν θα εξαρτηθούμε ποτέ από κανέναν κομματικό μηχανισμό και με μοναδικό οδηγό τη δημοκρατία, θα αποφασίζουμε με γνώμονα όλους τους πολίτες. Όλες οι ενέργειες μας θα είναι απολύτως ξεκάθαρες, με διαφανή τρόπο, με καινοτομία – σχέδιο και όραμα με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες της πόλης μας.

Η εφαρμογή των σχεδιασμών μας θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική ώστε οι πολίτες ποτέ να μην σκεφτούν πως δεν έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά την οποία με την ψήφο τους μας έχουν αναθέσει.

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να λύσουμε προβλήματα.
Η καθαριότητα, η εμφάνιση και η εικόνα των δρόμων, των πλατειών, των πεζοδρομίων, το συγκοινωνιακό, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, η κατάσταση των σχολείων, η τοπική ανάπτυξη και η ανεργία , η ηχορύπανση, η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί, ο πολιτισμός είναι οι προτεραιότητες μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να ζήσουν καλύτερα.

Θα χρησιμοποιούμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας ώστε να διευκολύνουμε και να εξυπηρετούμε το αίτημα κάθε πολίτη. Έχουμε δημιουργήσει και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες υπηρεσίες στον τομέα της τεχνολογίας ώστε να μην χάνετε πολύτιμος χρόνος στη μεταφορά των αιτημάτων των πολιτών .

Στην Υπηρεσία του Δημότη κάθε τομέας της διοίκησης μας. Απλά, άμεσα και αποτελεσματικά θα επικοινωνείτε μαζί μας, και εμείς θα απαντάμε αμέσως με έργα.

Οι Αξίες μας

 • Ήθος : Η Εντιμότητα των ανθρώπων μας είναι προυπόθεση για την επιλογή τους και την ανάθεση των καθηκόντων τους. Πράττουμε πάντα απο καθήκον και όχι από ιδιοτέλεια.

 • Συνέπεια : Όλα όσα δεσμευόμαστε πως θα πράξουμε , θα τα πράξουμε στο ακέραιο ώστε ποτέ οι πολίτες να μην θεωρήσουν πως δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι τους .

 • Αξιοπιστία: Το έργο μας θα το επιτελέσουμε με απόλυτη επάρκεια μέσα στα απόλυτα χρονοδιαγράμματα τα οποία ο σχεδιασμός θα μας έχει υποδείξει.

 • Ειλικρίνεια : Θα μιλάμε ανοιχτά και θα ενημερώνουμε με αλήθεια τους πολίτες χωρίς ποτέ να τους κρύψουμε αυτήν για κάθε ζήτημα που αφορά τους ίδιους και τη διοίκηση μας .

 • Διαφάνεια : Ο τρόπος με τον οποίο θα διοικήσουμε θα είναι φανερός και ξεκάθαρος . Δεν υπάρξει τίποτα κρυφό στις συνεργασίες μας και στα οικονομικά δεδομένα.

Οι θέσεις μας

Διαπιστώνουμε πως αυτό το οποίο απουσιάζει είναι οι απλές δομές δηλαδή το να θέλει να εκφράσει τη γνώμη του ένας πολίτης και επιτέλους να μπορεί .

 • Ένα απλό οργανόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και  της εβδομάδας ώστε η πρόσβαση στα αρμόδια όργανα να είναι μία εύκολη υπόθεση για κάθε πολίτη.
 • Θα υπάρχουν πάντα ανθρώπινες φωνές για να ακούσουν τους πολίτες, χωρίς περιορισμούς στην ώρα και την ημέρα, 24 ώρες θα είμαστε δίπλα τους.
 • Θα μπορούν να μας βρούν  όχι όποτε εμείς θέλουμε αλλά όποτε θέλουν οι πολίτες.
 • Οι παροχές, η κοινωνική πολιτική, η πρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες μας είναι για όλους τους πολίτες της πόλης μας χωρίς διακρίσεις, ισότιμα.
 • Θα επενδύσουμε στους ανθρώπους του Δήμου μας και θα τους βοηθήσουμε να κατακτήσουν το όραμα τους αλλά και να διατηρήσουν ή και να επεκτείνουν την επιχειρηματικότητα τους.
 • Όχι απλά σεβόμαστε τους απλούς επιχειρηματίες που επενδύουν τις ιδέες τους και τα χρήματα τους στην πόλη μας αλλά θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις υποδομές ώστε και άλλοι πολίτες της Ηλιούπολης να πειστούν πως στον τόπο μας μπορούν να επενδύσουν γιατί αυτή θα είναι μία καλή περιοχή με καλή εικόνα και κίνητρα όπως θέσεις parking, εύκολη πρόσβαση , καλοί δρόμοι, γρήγορη συγκοινωνία, λιγότερη κίνηση.
 • Με στρατηγικό σχέδιο, ρεαλιστικό με τεχνογνωσία θα διεκδικήσουμε κονδύλια απο συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στην κατασκευή έργων που θα μας εξυπηρετούν, θα μας προστατεύουν, θα αυξήσουν την ασφάλεια μας και θα χαρούμε εμείς αλλά και τα παιδιά μας .
 • Θα διοικήσουμε  όπου βρίσκονται τα προβλήματα των πολιτών . Θα δώσουμε την ευκαιρία να ακουστούν όλα τα αιτήματα και όλες οι προτάσεις . Πιστεύουμε στο δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης και είμασε σίγουροι πως μόνο με τη λογική αυτή μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας .Στη διοίκηση μας θα έχουν πρόσβαση όλοι.
 • Θα χρησιμοποιούμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας ώστε να διευκολύνουμε και να εξυπηρετούμε το αίτημα κάθε πολίτη.
 • Ζητάμε πράγματα απλά – καθημερινά – ρεαλιστικά για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και των παιδιών μας. Σκεφτόμαστε γειτονιές καθαρές, ασφαλή πεζοδρόμια, στρωτούς δρόμους, συχνές συγκοινωνίες που να μας εξυπηρετούν, άνετους χώρους στάθμευσης, μείωση κυκλοφοριακού , καλή κατάσταση των σχολείων, άρτια οργάνωση των υπηρεσιών το Δήμου, ανάπτυξη και ευημερία.

Πρώτα ο Άνθρωπος

Σκεφτόμαστε με μία άλλη λογική στον πυρήνα της οποίας είναι οι καινοτόμες αλλαγές με κριτήριο τις  αξίες του Ήθους, της Συνέπειας, της Αξιοπιστίας, της Ειλικρίνειας και της Διαφάνειας, με ένα και μοναδικό σκοπό, την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας .

Δεν θα κοιτάξουμε πίσω.
Τα σημαντικότερα πράγματα δεν γίνονται από μεμονωμένα άτομα αλλά από ομάδες ανθρώπων.
Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Θέλουμε να προσφέρουμε ένα σπουδαίο έργο.

Εστιάζουμε στον Άνθρωπο.

Στάθης Ψυρρόπουλος
Πρόεδρος Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη»
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης