Το όραμα είναι ο στόχος

Να αλλάξει η Ηλιούπολη και να γίνει μία πόλη που αξίζει να ζεις!

H Ηλιούπολη σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σήμερα. Εκτός από την επένδυση του Ελληνικού που θα αλλάξει όλο το χάρτη της Αττικής, οι νέες τεχνολογίες, οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα θα δημιουργήσουν πρωτόγνωρους όρους διαβίωσης.

Σ’ αυτά τα νέα δεδομένα η Ηλιούπολη πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή στιβαρή, με εμπειρία, και πιστοποιητικά ικανότητας και εντιμότητας.

Η πόλη μας πρέπει να εξασφαλίσει την Υπόγεια Σήραγγα που θα ενώνει την Κατεχάκη με την Λ. Βουλιαγμένης αφήνοντας την ανάσα και την δυνατότητα στην Ηλιούπολη να γίνει φιλική, ασφαλής και βιώσιμη με ευρείας κλίμακας αναπλάσεις. Η δημοτική αρχή με τεκμηρίωση και σωστές παρεμβάσεις εξασφάλισε την εκπόνηση της μελέτης και την χρηματοδότηση του έργου. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Η δημοτική αρχή συνέχισε με ορθή τεκμηρίωση και αποτελεσματικότητα τον αγώνα για την εξασφάλιση της Δημόσιας Περιουσίας. Ο Αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια υπευθυνότητα έτσι ώστε να περιέλθει οριστικά στους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Η δημοτική αρχή έβαλε την Ηλιούπολη στους δρόμους της ψηφιακής εποχής με 36 έξυπνες εφαρμογές στην υπηρεσία των πολιτών και στην εξυπηρέτηση της ορθολογικής διαφανούς και χρηστής διαχείρισης. Ο δρόμος μέχρι την επίτευξη της Έξυπνης Πόλης είναι μακρύς.  Με επιμονή και σωστές επιλογές η Ηλιούπολη θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και θα φτάσει πρώτη στην ψηφιακή εποχή.

Έργα τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί και ξεκινάνε και έργα που έρχονται:

  • 2 μεγάλες Πεζογέφυρες στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου για τη σύνδεση των συνοικιών της πόλης με το κέντρο της, Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Π. Αττικής

  • Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που θα συνδέει τη Λεωφ. Βουλιαγμένης με την Αττική Οδό.Το έργο θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ηλιούπολη, αλλά και θα επιτρέψει ευρείας κλίμακας αναπλάσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης για την Στρατηγική Βιώσιμης Κινητικότητας.

  • Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ (Άνω Ηλιούπολη-Αγία Μαρίνα). Η επέκταση της Γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας , που θα έχει τερματικό σταθμό στην Πλατεία Ανεξαρτησίας της Αγίας Μαρίνας έγινε με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής.

  • Αναβάθμιση της περιοχής Χαλικάκι  (Βιοκλιματική Ανάπλαση) προϋπολογισμού 3,460,000.00 ευρώ.

  • Ανάπλαση του Ρέματος Πικροδάφνης

Το όραμα της Παράταξης Πρώτα η Ηλιούπολη