Στάθης Ψυρρόπουλος

Λίγα λόγια για εμένα…

 

Γεννήθηκα το 1984 στην Ηλιούπολη, όπου ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(Α.Σ.Ο.Ε.Ε) με εκπόνηση Έρευνας & Διπλωματικής που φέρει τον τίτλο «Η σημασία της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».  Εργάζομαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2006.

Από το 2010   προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης, υλοποιώντας δράσεις όπως συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων.

Το 2014 συμμετείχα για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και αναδείχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις πρώτες θέσεις της Παράταξης «Πρώτα Ηλιούπολη» με τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο.

Κατά τη θητεία μου είχα την τιμή να διατελέσω Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Τακτικό μέλος Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα νεολαίας.

Ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας θεσμοθέτησα το Δημοτικό Συμβούλιο τον Νέων Ηλιούπολης με συμμετοχή μαθητών, ενώ παράλληλα ως Ιστορικός συνεργάστηκα στενά με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλιούπολης για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης στα Σχολεία .

Το 2014 ασχολήθηκα έντονα με τη Νέα Γενιά από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου στα θέματα Νεολαίας με ορόσημο την θεσμοθέτηση ενός από τα πιο επιτυχημένα Φεστιβάλ Νεολαίας, του Rock Sun Festival, με την συμμετοχή σχολικών και νεανικών συγκροτημάτων.

Ως Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης εργάστηκα με ζήλο και ευθύνη απέναντι στην Σχολική Κοινότητα.

Τον Οκτώβριο του 2018 άσκησα με όλες μου τις δυνάμεις τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου στον Τομέα Πρασίνου του Δήμου Ηλιούπολης με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και ειδικότερα στην προστασία των τετράποδων φίλων του ανθρώπου, υιοθετώντας νέες πατέντες με παγκόσμια ευρεσιτεχνία.

Το 2019 με εκλέξατε 1ο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο σε ολόκληρη την Ηλιούπολη και τον Σεπτέμβριο του 2021 έπειτα από απόφαση του ιδρυτή της παράταξης και πρώην Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου και απόφαση της ολομέλειας της παράταξης, κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία της, την οποία και ανέλαβα επισήμως τον Οκτώβριο του 2021, οδηγώντας την στο συνέδριο Επανίδρυσης της το Νοέμβριο του 2021. Από τότε βρίσκομαι στην θέση του Πρόεδρου της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με την οποία είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές. Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 13 χρόνια και άφησε στα ταμεία του Δήμου Ηλιούπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του πλεόνασμα 6.000.000 ευρώΠάντοτε πίστευα ακράδαντα στην σταθερότητα των θέσεων μου και στην προσήλωση στις ΑΞΙΕΣ της παράταξης.

Κατά την θητεία μου ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας καταθέσαμε με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» πάνω από 50 προτάσεις για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου μας, τα αδέσποτα, τη Γυναίκα, ενώ παράλληλα κάναμε ισχυρές παρεμβάσεις για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, το Μετρό στην Αγία Μαρίνα, την Αναβάθμιση των Πολυκλαδικών, την απομάκρυνση του Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης), την χωροθέτηση νεκροταφείου, την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα σε περιοχές όπως είναι η Αγία Μαρίνα(Χαλικάκι).

Είμαστε περήφανοι που καταθέσαμε πρόταση για την Αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού, την οποία δεσμευόμαστε να είναι το πρώτο μεγάλο έργο στην πόλη μας ως νέα Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, βρεθήκαμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων για απομάκρυνση των κεραιών Υψηλής τάσης που βρίσκονται πλησίον σχολείων της πόλης. Φθάσαμε πολλές φορές μέσα σε Υπουργικά γραφεία προκειμένου να υπερασπιστούμε τις θέσεις των Δημοτών μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ασφάλεια και σταθερότητα.

Όλα τα χρόνια αυτά ως παράταξη, συνεχίσαμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γειτονιά με παρεμβάσεις για το κοινό καλό, δημιουργήσαμε το δικό μας κίνημα εθελοντισμού, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις και με πνεύμα ομαδικότητας που διαχρονικά διαπνέει την παράταξή μας, να εξασφαλίσουμε αγαθά πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, να στηρίξουμε τις κοινωνικές δομές της πόλης με τη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως το γεύμα που παραθέσαμε σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, αποκριάτικους χορούς, με συγκέντρωση υψηλών χρηματικών ποσών που διατέθηκαν σε ευγενείς σκοπούς.

Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας που στεγάζεται στην πόλη μας. Πρωτοστατήσαμε στους αγώνες για την απομάκρυνση των ληγμένων Κοντέινερ από τα σχολεία που ντροπιάζουν την πόλη μας.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν σταματήσαμε να βρισκόμαστε σε κάθε γειτονιά και ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.