Στάμου Άννα

Η Άννα Στάμου δραστηριοποιείται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης εδώ και πολλά χρόνια. Συμμετέχει ενεργά στον ευρωπαϊκό διαθρησκειακό διάλογο εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, και αγωνίζεται για τα ίσα δικαιώματα των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής. Για σειρά ετών συνεργάστηκε με οργανισμούς για την γεφύρωση πολιτισμών, τεχνών και επιστημών με χώρες της Μέσης Ανατολής όπως το Ιράν και την Αίγυπτο, με διοργάνωση συνεδρίων φεστιβάλ και εκδηλώσεων, ταξίδια ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, με μεταφράσεις και επιμέλειες βιβλίων, περιοδικών και συγγραμμάτων για το Ισλάμ από την πολιτιστική του έκφανση.
 
Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους το 2014 υποστηρίζοντας την έννοια της πολιτικής οικολογίας.
 
Είναι διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το2005, καθώς εδώ και 23 χρόνια αγαπά και στηρίζει την κοινωνία των Κωφών.
 
Η οικογένεια της ήρθε στην Ηλιούπολη το 1956 όπου ο παππούς της δημιούργησε μία από τις δύο βιοτεχνίες αθλητικών ενδυμάτων της Αθήνας της εποχής εκείνης. Συνέχισε ο πατέρας της Τιμολέων αλλά στη συνέχεια και η ίδια, μάλιστα γι αυτό το λόγο σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων σε κολλέγιο. Εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση ώσπου οι πολυεθνικές κατέστησαν το επάγγελμα του βιοτέχνη μη βιώσιμο το 2003. Έχει δύο παιδιά 16 & 17 ετών που φοιτούν το 2ο Λύκειο.
 
Όπως άλλωστε οι περισσότεροι Ηλιουπολίτες έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες από την τοπική αυτοδιοίκηση για την συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη της πόλης σε κάθε επίπεδο, και για το λόγο αυτό τιμά την πρόσκληση του Στάθη Ψυρρόπουλου και της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» για να συμπορευτεί με συνέπεια και όλες της τις δυνάμεις με αυτή τη σπουδαία ομάδα για την πραγματική αναβάθμιση της πόλης που αγαπούμε.