Σπινάσα Ροζίτα

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια

Συγγραφέας

Ζω στην Ηλιούπολη από το 1977 μέχρι και σήμερα.

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Πανεπιστημίου της Κολωνίας με αντικείμενο μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και το Δίκαιο του Ίντερνετ. Από το έτος 2000 εργάζομαι ως δικηγόρος (πλέον παρ’ Αρείω Πάγω), κι από το 2022 ως διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, καθώς πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση μιας διαφοράς είναι ο εξωδικαστικός.

Πέρα από την παραπάνω απασχόλησή μου έχω αναπτύξει και λογοτεχνικό έργο, καθώς το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «στόμαστομαστό», με το οποίο ήμουν υποψήφια για το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού «ο Αναγνώστης», και το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μου «Σπόροι για Φύτεμα». Παράλληλα, κείμενά μου δημοσιεύονται τακτικά στον λογοτεχνικό και τον ευρύτερο τύπο.

Σε οικογενειακό επίπεδο, είμαι μητέρα του (δεκάχρονου σήμερα) Γιώργου, κι εκλέγομαι σταθερά στο Δ.Σ. του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, στο οποίο σήμερα έχω τη θέση της Γραμματέως.

Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ ενεργά με τη διοίκηση του τόπου μας και ειδικότερα με την προώθηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης, με την υποστήριξη της θέσης των γυναικών και των εφήβων, καθώς και με τον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στηρίζω τον Στάθη Ψυρρόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο, διότι είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για μια καλύτερη Ηλιούπολη και διότι είναι άνθρωπος της δράσης, έτοιμος να δώσει λύσεις και να δημιουργήσει αξιόλογο έργο στην Πόλη μας.