Καρράς Ιωάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, δημότης Ηλιούπολης από το 1981, είναι παντρεμένος με την Έφη Δράκου, με δυο παιδιά το Γιώργο και την Κωνσταντίνα.

Είναι Φυσικός, με Masters Αυτοματισμού Η/Υ και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου, με σπουδές-εξειδικεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θέματα Ελέγχου Τροφίμων, Μόλυνσης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ηλεκτρονικών και της πληροφορικής.

Έχει διατελέσει εισηγητής στην δημιουργία καινοτόμων προτύπων στο ΕΛΚΕΠΑ επί σειρά ετών, είναι κάτοχος δύο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Πιστοποιημένος Αξιολογητής Δημοσίων Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Πιστοποιημένος επιμορφωτής εκπαιδευτικών στο ΥΠΕΠΘ και ΕΚΕΠΙΣ, με ενεργό διδακτική και αξιόλογο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στις στρατιωτικές σχολές Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού. Έχει διδάξει σε ΚΕΚ, ΙΕΚ δήμων και κοινοτήτων.

Έχει διατελέσει καθηγητής και διευθυντής Πληροφορικής στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης με ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΗΡΩΝ και ΗΡΩΝ2. Είναι ευαισθητοποιημένος εκπαιδευμένος στα άτομα με προβλήματα όρασης, ΑΜΕΑ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και επίσης σε παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων. Υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. Σαν εκπαιδευτικός γνωρίζει τα θέματα εκπαίδευσης και σαν γονέας, υπήρξε μέλος και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων για αρκετά έτη. Αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία, και συμπαρίσταται, επειδή υπήρξε και αυτός κατασκευαστής ηλεκτρονικών κατασκευών. Ασχολήθηκε με τα κοινά λόγω της υποψηφιότητάς του ως Δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές Δήμου Ηλιούπολης το 2010. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται οι ξένες γλώσσες, η ζωγραφική, η ποίηση, η λογοτεχνία και η μουσική.

Οραματίζεται να προσφέρει την εμπειρία του στην πόλη που ζει γιατί θεωρεί ότι είναι ένας πολίτης που αντιλαμβάνεται την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης και συμπαράστασης που χρειαζόμαστε όλοι σε αυτή τη μικρή κοινωνία.

Υποστηρίζει τον Στάθη Ψυρρόπουλο για την ακεραιότητα, το ήθος, το επίπεδο μόρφωσής του και την δύναμη αποφασιστικότητας του χαρακτήρα του. Τον θεωρεί ιδανικό στην υποψηφιότητα του δημάρχου, γιατί η εμπειρία που διαθέτει από τις προηγούμενες διοικητικές υπηρεσίες του στο Δήμο Ηλιούπολης, ικανοποιούν τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης του ίδιου οράματος.