Project Description

Γιαννόπουλος Γιώργος

Στην Ηλιούπολη ήρθε ένα βράδυ του 1994, να μείνει στην αδερφή του, που έμενε τότε στην Νικομάχου  στην Αγία Παρασκευή και μένει μέχρι σήμερα.

Το 2009 είναι καθοριστική η γνωριμία του με τον υποψήφιο τότε Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο.

Σε μια ομιλία του, με τίτλο, «Πολιτισμός = μια καλημέρα κι ένα μπράβο» σε ημερίδα για τον πολιτισμό, γίνεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010, εκλέγεται στις πρώτες θέσεις της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη». Από τότε η σχέση του με τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, είναι στενή και αδιάρρηκτη.

Ορίζεται Πρόεδρος του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. που μαζί με αντιπρόεδρο την Πόπη Λούβαρη-Γάσπαρη, γίνεται  αναγνωρισμένη πια από τους συμπολίτες του, η προσφορά του, στην «Βοήθεια στο σπίτι», στην Αγία Ταβιθά, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισαγωγή των παιδιών με μοριοδότηση), και στα Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (Κ.Α.Π.Η) τότε. Για την πρωτοποριακή και πολυσχιδή δραστηριότητα μάλιστα ,το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Άγιο Κωνσταντίνο,  βραβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Δήμο Ηλιούπολης,  για την ιδιαίτερη προσφορά του.

Το 2013, ορίζεται από τον Δήμαρχο πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών)

Σε μια ομιλία του που έγινε στις Βρυξέλλες, σαν πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηλιούπολης με θέμα την παγκόσμια μετανάστευση, προκάλεσε αίσθηση και ενθουσιασμό, η φράση του, «γεννιόμαστε μετανάστες».

Πέντε βασικές αλλά τόσο απλές λέξειςείναι αυτές που καθορίζουν την ζωή του ανθρώπου, επομένως και του πολιτισμού του. Ευχαριστώ, Συγνώμη, Παρακαλώ, Μπράβο και Αγάπη. Με αυτές τις άγιες λέξεις θα πορευτώ και  σ’ αυτήν μου την υποψηφιότητα, σαν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο μας.

Γεννήθηκε στην Αρσινόη Μεσσηνίας. Έχει παρακολουθήσει Μαθήματα πιάνου, αρμονίας και τρομπέτας, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης του Κάρολου Τρικολίδη και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Εργάζεται ανελλιπώς  στο  θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα παίρνει μέρος ως τραγουδιστής, σε πολλά μουσικά σχήματα και σε διαφορετικές μουσικές σκηνές, μπουάτ, ρεμπετάδικα, ροκ κλαμπ και λαϊκές πίστες.

Επιπλέον έχει κυκλοφορήσει σε δική του μουσική και στίχους, το cd «Σάμαλι, Παστέλι, Κοκ» και συμμετέχει σαν τραγουδιστής, σε δισκογραφικές παραγωγές, Ελλήνων Συνθετών.  Έγραψε και σκηνοθέτησε τη μουσική παράσταση «Για μια γυναίκα» και συνέγραψε τα σενάρια των ταινιών μεγάλου μήκους  του Κάρολου Ζωναρά, «Ο Γιός του Τσάρλυ» και «Μπιγκ Χιτ».

Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε είκοσι επτά (27) ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους.

Τώρα πρωταγωνιστεί στην επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του έργου, «μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου στο θέατρο Ριάλτο που παίζεται για 12ή σεζόν και στην τηλεόραση στο θρυλική πλέον επιτυχία, «το σόι σου», που παίζεται για 5η σεζόν.

Στον κινηματογράφο, στην τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», που οδεύει για διεθνή φεστιβάλ.

Μ’ αυτήν μου την ταυτότητα και τα στοιχεία της που την αναγνωρίζουν, υποβάλω στην διάθεση του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου και στην κρίση του λαού της Ηλιούπολης, την υποψηφιότητα μου σαν Δημοτικός Σύμβουλος.

Σας ευχαριστώ.