Project Description

Χωνιανάκης Στέφανος

Γεννήθηκε το 1979 στην Ηλιούπολη, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει.

Όραμά του είναι η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών του και η επίτευξη μιας ορθής διακυβέρνησης με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Είναι θερμός υποστηρικτής των δυνατοτήτων του δημόσιου τομέα, στη ρύθμιση και υποστήριξη της αγοράς, στην εξυπηρέτηση του πολίτη με πραγματικές υπηρεσίες αξίας, στην καθοδήγηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη συμβολή του στη συνολική αειφορία και την ποιότητα ζωής.

Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευσή στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Από το 2006 εργάζεται ως Σύμβουλος Πωλήσεων Υπηρεσιών Πληροφορικής σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Αλεξανδροπούλου και έχουν ένα παιδί, τον μικρό Νικόλα.

Κύριος στόχος του είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου μας και η ανάπτυξη περισσότερων δράσεων e-government, με τη δημιουργία ενός δήμου χωρίς χαρτί – με πλήρη κατάργηση της «χαρτούρας» στη Δημόσια Διοίκηση – την παροχή «έξυπνων» και αυτοματοποιημένων υπηρεσιών τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δήμο και τους πολίτες/επιχειρήσεις μέσω της ελεύθερης πρόσβασης και παρακολούθησης των αιτημάτων τους που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της αυτόματης λήψης των αποφάσεων με απόλυτη διαφάνεια.

Η γνωριμία του με τον κ. Βαλασόπουλο πραγματοποιήθηκε μέσα από την ενασχόληση του με το ερασιτεχνικό θέατρο ως μέλος της θεατρικής ομάδας του κ. Σίσκου.  Ο νυν Δήμαρχος είναι φανατικός θεατής των θεατρικών παραστάσεων που ανεβάζει η ομάδα στο δήμο μας τα τελευταία 12 χρόνια.

Η γνωριμία αυτή έφερε και την πρόταση από τον κ. Βαλασόπουλο να συμπορευτούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Ως ενεργός πολίτης και με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης μας, η απόφαση της αποδοχής της πρόσκλησης – πρόκλησης πάρθηκε αβίαστα.

Σε αυτό συνέβαλλε και η συμφωνία ότι «Δεν κατεβαίνουμε κάτω από κάποια στενή κομματική ταυτότητα, αλλά πάμε κόντρα στη μεγάλη παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος που είναι η πόλωση. Ο διχασμός πρέπει να εκλείψει, καθώς μόνο έτσι μπορούν να αναδειχθούν νέες ιδέες και να ενισχυθούν πρωτοβουλίες από όλους τους χώρους που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας και τη ζωή μας να γίνουν καλύτερες.

Συλλογικά με τους συναδέλφους μου υποψήφιους και τον κ. Βαλασόπουλο, φτιάξαμε ένα σχέδιο που θεωρούμε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τους κατοίκους αυτής της πόλης. Κύριο μέλημά μου είναι η συνεισφορά μου στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, ανεξάρτητα από το αν θα βγω κερδισμένος ή χαμένος από αυτό το ταξίδι».

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.chonianakis.gr/